De opkomst van een slimme bouwsector in de IoT wereld

Digitalisering veegt momenteel over alle facetten van ons leven terwijl technologie blijft neigen naar automatisering en het verzamelen van gegevens. Voor een industrie als de bouwsector, die zeer als een conservatieve sector wordt beschouwd, zijn de huidige technologie trends ideaal voor een drastische vernieuwing van zijn productiviteit en efficiëntie. En van alle huidige trends, belooft IoT een duidelijker pad naar het bereiken van de broodnodige innovatieve implementaties die de toekomst van de bouwsector zullen aansturen.

IoT omvat in feite het netwerken van apparaten met sensoren om op afstand gegevens te verzamelen en opdrachten in te voeren die hen zullen besturen. De technische gemeenschap biedt al verschillende IoT-systemen aan die onze huizen in slimme huizen zullen transformeren. De mogelijkheden van IoT omvatten echter meer dan alleen slimme apparaten: we kunnen IoT vrijwel elke machine, apparatuur of systeem inschakelen en dit is een goed voorteken voor de bouwsector.

Hoe verstoort de bouwsector niet?

Het zal je niet verbazen dat IoT al een belangrijke rol speelt in de bouwsector en de volgende punten zijn enkele van de manieren waarop het momenteel het gezicht van de industrie verandert.

constructure iot

De optimalisatie van on-site veiligheid

De veiligheid van werknemers is een pijnlijk onderwerp in de bouw, maar IoT maakt momenteel een meer praktische en goedkope oplossing mogelijk die arbeidsgerelateerde ongevallen zal verminderen. Met IoT is het mogelijk om sensoren in wearables in te bouwen, zoals vesten die de vitalen van de drager naar een externe server overbrengen. Er zijn ook val detectoren die het juiste personeel op de hoogte brengen in geval van een val.

Realtime rapportage

Voor een groot bouwproject is het belangrijk dat het management op de hoogte is van de voortgang en de tegenslagen op de bouwplaats. Op dit moment vertrouwen bedrijven op drones en andere beveiligingssystemen die op internet zijn aangesloten om ter plekke een voortgangsrapport te krijgen. Blijkbaar helpt dit hen om sneller en slimmer beslissingen te nemen in geval van tegenvallers of vertragingen. We verwachten echter dat IoT in de nabije toekomst een uitgebreider realtime rapportagesysteem zal aandrijven, dat de bovengenoemde veiligheidsinformatie, de onderhoudsstatus van de apparatuur en andere vitale informatie zal omvatten.

Geautomatiseerde vervanging en onderhoud van apparatuur

Automatisering is noodzakelijk als het gaat om het vervangen van materialen die bijna niet op voorraad zijn. Zoals verwacht speelt IoT een cruciale rol in dit proces waarbij bouwmaterialen moeten worden gelabeld met sensoren die op het juiste moment onmiddellijk hun huidige volume of hoeveelheid aangeven voor snelle aanvulling. Dit geldt ook voor apparatuur en machines die moeten worden onderhouden of vervangen. Gegevens die zijn verzameld op basis van hun prestaties of motor duiden op dreigende storingen, waardoor geld en tijd worden bespaard.

iot buildings

De realtime monitoring van gebouwen

Het wordt duidelijk dat IoT bijzonder nuttig is bij het verbeteren van de levensduur van constructies. Dit houdt eenvoudigweg het monitoren en verzamelen van gegevens uit de bouwfaciliteiten in, die op hun beurt falende onderdelen of afwijkingen aan het licht brengen. Dit maakt onderhoud en vervangingen daarom een ​​stuk eenvoudiger en goedkoper voordat ze erg ingewikkelde problemen worden.

Conclusie

Technologieën verbeteren vaak de productiviteit en verminderen de bedrijfstijd. Hetzelfde geldt voor IoT en de hierboven genoemde punten herhalen hoe belangrijk de technologie is voor de toekomst van de bouwsector.

SHOPPING CART

close